pondělí 18. února 2008

LCC 2008

LCC 2008 – aneb tridenni volebni maraton v AIESEC Cluj-Napoca. Zacatek v patek 11.ledna 2008 odpoledne, konec v noci z nedele na pondeli.

Prubeh voleb se od ceskeho trosku lisi. Predne se behem tri dnu zvoli nejen prezident, ale take EB. Letos byl jediny kandidat na prezidenta, na ostatni EB pozice [krome financi] byli 1 az 2 kandidati.

Kazdy kandidat nejdriv pustil svoji osobni prezentaci, potom mel 10 minut na proslov a dalsich 20 minut bylo na otazky a odpovedi. Cele to samozrejme probihalo v rumunstine, ani otazky se nesmeli pokladat v anglictine. A ptat se mohli jenom plnopravni clenove AIESEC Cluj – Napoca. Takze i hoste z MC meli smulu. V sobotu vecer se konecne zacalo hlasovat. Kazdy full member ma 4 hlasy, novackove jenom jeden. Prezident se voli primo, u ostatnich EB pozic clenove pouze vyjadruji podporu jednotlivym kandidatum. Kdo neziska duveru clenu, nedostane se do dalsiho kola. Kdyz mate asi 60 lidi s hlasovacim pravem, kazdy musi vyplnit 7 hlasovacich listku [na kazdou pozici zvlastni listek] a navic jsou 2 druhy hlasovacich listku [pro full membry a novacky zvlast], tak se doba hlasovani a pocitani hlasu snadno protahne na neuveritelne 4 hodiny. Tedy neuveritelne pro me z Plzne, v Praze maji mozna podobnou zkusenost.

Nekdy kolem pul druhe rano konecne polili noveho prezidenta a oznamili, ze vsichni aplikanti ziskali podporu. Nekdy v tuhle dobu by se u nas zacalo slavit. Ale tady jsme v Rumunsku, takze to neni tak jednoduche. Vsichni se rozlouci a jdou spat, protoze v nedeli jsou pohovory EB kandidatu s komisi. Komisi tvori soucasny a nove zvoleny prezident, prislusny soucasny EB member a 2 alumnici nebo lidi z firem. Tyhle pohovory uz nejsou verejne a vsichni jsme se zase sesli az v nedeli v jednu rano [takze vlastne v pondeli] na vyhlaseni noveho EB pro term 2008/2009.

Kandidatu bylo opravdu hodne


Dobra nalada jim neschazela


EB AIESEC Cluj-Napoca 2008 - 2009

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zkouska, zkouska, 1, 2, 3... Konecne jsem nasla trochu klidu, abych ti zvysila navstevnost stranek... a uz se moc tesim na pristi dil :o) A chvalim tu prezentaci fotek po prave strane, ja jsem se s blogspotem tak dobre nezkamaradila... obcas mi proste nektere veci vypadavaji z oka ;oD
MING

Unknown řekl(a)...

Ahoj Veru!!
To jsem rada, ze mam take podil na tvem blogu:) Hlavni je ale vytrvat! Takze sup na to. Tesim se na dalsi zazitky.